SEO eller sökmotoroptimering

Vi vet hur sökmotorerna fungerar!

Det finns olika typer av sökmotoroptimering men den som egentligen ses som riktig är den som sker på er hemsida, det vill säga innehållet som servern skickar ut vid ett request.

En ”Google-bot” som det kallas anropar er ”sida” precis som en webbläsare gör men den scannar i stället genom innehållet.

Då finns det något som kallas (och heter) ”meta tags”. Det är ”taggar” som placeras på respektive sida som beskriver vad sidan har för innehåll.

Andra viktiga delar som sökroboten tittar efter är interna länkar, paragrafer och till viss del brödtexten.

Att betala Google för att visa annonser för ert företag är INTE sökmotoroptimering, det är marknadsföring. Detta är något vi kan hjälpa er med också, men det första steget är att utföra en riktig valid sökmotoroptimering på er site.

Vi utför alltid standard sökmotoroptimering när vi lanserar en ny hemsida eller wbbshop, men ni kan få hjälp med detta även om ni inte har köpt produkten via oss.

Strategin för att locka fler besökare till sin site samt få en högre rankning av sökmotorerna kan skilja en del.

Som exempel, att kombinera sociala medier tillsammans med er webbsida kan ge strålande resultat. Det är känt att Google numera äger Youtube. Att ha några videor på Youtube tillsammans med integration av videos på er webbplats kan locka till många fler besökare.

Vi använder analysverktyg såsom Google analytics men även egna utvecklade verktyg för att kunna se flödet till er site samt hur besökare dirigerar sig. Detta är en viktig del när du ska gå över till att marknadsföra ditt företag och din webbplats.