Trädgårdsmästarna

Behöver ni en trädgårdsmästare med de rätta kunskaperna?

Vi är två utbildade trädgårdsmästare med fokus på anläggning av gröna ytor, skötsel av trädgårdar, all sorts beskärning, rådgivning och design. Inget uppdrag är för stort eller för litet för oss, vi åtar oss alla slags arbeten. Vi vänder oss framförallt till privatpersoner samt bostadsrättsföreningar. Vi har hela Stockholmsområdet som vår arbetsplats.

Ibland kan det vara lite svårt att komma igång att planera och anlägga sin trädgård. Vi hjälper er att formulera era tankar och drömmar. Vi älskar växter och vackra miljöer och tar givetvis stor hänsyn till färg och form när vi arbetar och att trädgården ska vara vacker året om. Det finns även många andra fördelar med att anlita utbildade trädgårdsmästare. Kunskaper om växter och dess behov är ovärderliga vid anläggning av en trädgård. Rätt växt på rätt plats och en bra jordmån är avgörande för att man ska lyckas. Beskärning är även det ett hantverk som kräver kunskap för att få ett så friskt träd som möjligt.

Tjänster

Vi planerar

Vi besöker er trädgård och går noga igenom era behov och önskemål samt trädgårdens förutsättningar. Vi fyller i en checklista som vi tar med oss hem. Vi ger tips och råd om hur ni kan forma eller utveckla er trädgård. Vi hjälper er att planera rabatter samt ta fram växtförslag för respektive läge i trädgården. Vi kan även ta fram handillustrerade skisser och förslagsritningar vid behov.

Vi genomför

Vi förverkligar er trädgård och anlägger allt från rabatter, planteringar och gräsmattor. Vi kan även styla din trädgård inför en försäljning eller göra trädgården fin inför en fest.

Vid större trädgårdsarbeten med behov av schakt, jordleveranser, stenläggning och andra hårdgjorda ytor tar vi hjälp av våra erfarna samarbetspartners.

Vi sköter om

Oavsett om ni har en gammal eller ny trädgård behöver den tas omhand. Vi hjälper er med all sorts trädgårdsskötsel: beskärning, vår- och höststädningar, inventering av trädgården samt röjning i en eftersatt trädgård. Vi tar även hand om er trädgård under semestertider. Vill ni ha kontinuerlig skötsel så upprättar vi en skötselplan utifrån era önskemål och vad som är lämpligt för er trädgård.

Aktuellt

När vintern är över behöver trädgården vårstädas. Det innebär främst att klippa ner vissna blomstänglar från föregående år samt ta bort gamla löv och kvistar. Vi kan även se till att era växter får rätt näring och gå igenom trädgården för att se om något behöver kompletteras. På hösten är det främst löv vi tar bort. Övriga nedvissnade växter fungerar som ett skydd och får stå kvar till våren.

Vi genomför alla slags planteringar i både urnor och rabatter. Vi följer årstiderna och planterar nytt i urnorna tre till fyra gånger per år, från tidig vår till vinter. Vi tar även fram växtförslag och anlägger rabatter. Vi vet vad som fungerar.

Under vårvintern är det tid för beskärning av äppelträd och en del buskar. Under juli, augusti och september kan man beskära det mesta. Vi anpassar beskärningen efter era önskemål. Har ni för lite eller för mycket frukt? Behöver era buskar föryngringsbeskäras eller snyggas till? Önskar ni en mer omfattande blomning? Vi kan knepen.

Galleri

Om en trädgårdsmästare

Vi har bestämt oss för att arbeta med det vi tycker om mest, trädgård! Vi är utbildade trädgårdsmästare vid Stockholms Trädgårdsmästarutbildning vid Säbyholm norr om Stockholm.

Efter några år på olika håll inom trädgårdsbranschen har vi nu bestämt oss för att starta ett företag.

Om du vill ha en personlig trädgårdsmästare.

Om du vill ha råd av utbildade trädgårdsmästare med fokus på kvalitet.

Om du vill ha en engagerad trädgårdsmästare med ett brinnande intresse för växter, form och design.

Om du vill ha en trädgårdsmästare med kunskap om växternas olika behov.

Priser

Vi har ett löpande timpris för skötsel, planering, punktinsatser och restid. Avgift för tippning tillkommer.

Fast pris kan lämnas på begäran.

Kundbesök debiteras med en fast avgift.

Längre skötseluppdrag och anläggningsarbeten till bostadsrätter och privata kunder offereras.

Eftersom vi handlar med plantskolor och grossister kan vi erbjuda förmånliga priser på växter och material.

RUT-avdraget

Rutavdraget gäller för merparten av trädgårdsarbete såsom beskärning av träd och buskar, häck och gräsklippning, ogräsrensning och röjning av sly. Men det gäller inte för nyanläggning eller för plantering. Växter och material ligger inte heller inom ramen för RUT avdrag. Avdraget är på 50% av arbetskostnaden inklusive moms. För dig som är under 65 år är maxgränsen 25 000 kr per år och för dig över 65 år är maxgränsen 50 000 kr per år.

Kontakta oss

Trädgårdsmästarna AB
Box 99
518 30 Sandared
Tel: 033-25 50 34
E-Post: kontakt@tradgardsmastarna.se